Granger´s

Firma Granger´s  vznikla v roku 1937 a jej prioritou bolo udržať ich športové vybavenie v tak dobrom a funkčnom stave v tak dobrom stave, ako v prvý deň kúpy. Ich kolekcia výrobkov zahŕňa starostlivosť o obuv, oblečenie, ale aj doplnky ako stany, spacie vaky, či dokonca rukavice.
firma v roku 1947 vyvinula prvý funkčný vode odolný prostriedok na svete, ktoré neskôr v roku 1953 napomáhalo expedícii na Everest impregnovať ich vybavenie.
Najznámejšie produkty určené na čistenie a impregnáciu funkčných odevov:

hory

  • Gear cleaner
  • Merino wash
  • Down wash
  • Performance wash
  • Clothing wash + repel
  • Clothing repel
  • Performance repel
  • Extreme repel

 
Gear cleaner                                     Je to efektívny čistič, určený na obuv, textil a ostatné špeciálne vybavenie. Nielenže odstraňuje vonkajšie nečistoty, ale tiež eliminuje pachy a pôsobí antimikrobiálne, a práve preto je vhodný na čistenie vnútornej časti športovej obuvi. Pomôže vám vyčistiť niektoré časti odevov bez toho, aby ste ich museli prať. Tento produkt je pH neutrálny, neobsahuje žiadne fosfáty a aj preto je biologicky odbúrateľný.

lyžař

Performance wash               Ide o tekutý čistiaci prostriedok, vhodný pre všetky typy funkčného oblečenia. Podobne ako Gear celaner, aj Performance wash eliminuje pachy. Okrem toho zachováva priedušnosť a vode odpudivosť praného materiálu. Vhodný na čistenie už pri 30 stupňoch Celzia. Takisto je pH neutrálny.
Clothing repel                        Je tekutý impregnačný prostriedok na textil. Používanie tohto produktu vám zaručí dlhotrvajúcu ochranu voči vonkajším poveternostným vplyvom a zároveň zvyšuje priedušnosť použitých materiálov. Vode odpudivú úpravu môžete zvýšiť sušením v sušičke nastavenej na stredne vysokú teplotu.
 
Pokiaľ dávate prednosť jednoduchosti, siahnite po produkte Clothing wash + repel, ktorý vaše oblečenie nielen vyčistí, ale zároveň naimpregnuje. Využíva technológiu Acrylic Polymer Technology (ATP), ktorá sa skladá zo syntetických polymérov, ktoré zaistia špičkový konečný efekt.
 
Všetky produkty Granger´s sú vhodné na použitie oblečenia upraveného Gore-tex membránou.